een leven lang geluk

Gelukkig zijn is fantastisch. Ik realiseer me heel goed dat het niet vanzelfsprekend is. Ik probeer minimaal één keer per dag een moment voor mezelf te nemen. Ik kijk dan terug op de dag en ga na hoe ik mij gedurende de dag heb gevoeld. Zijn er zaken in mijzelf of baan waar ik extra aandacht aan moet besteden. Wat heb ik goed gedaan die dag. Zit ik nog op het juiste pad.

Sizous heeft mij hiervan bewust gemaakt. Voorheen had ik het gevoel dat ik voortdurend in een achtbaan zat. Altijd druk en voor iedereen bezig. Ik was absoluut gelukkig, maar vergat onderweg mijzelf nog wel eens. Op de lange termijn zou dit niet goed voor mij zijn.

Toen werd ik geattendeerd op sizous en ben ik bewuster gaan leven. Ik vind dat ik op alle geluk "aspecten" inmiddels goed scoor. Ik ben gelukkig en dat voelt erg goed. Richard B. 28-10-2010

sizous en relaties

Ik ben lange tijd niet gelukkig geweest. Ik zat vastgeroest in een functie, die geen uitdaging meer bood, mijn relatie was zo goed als over en ga zo maar door. Uiteindelijk ben ik ontslagen en als klap op de vuurpijl maakte mijn vriend het uit. Dat kon er ook nog wel bij. Kortom ik zat behoorlijk in de put.

Door hulp ben ik me toen gaan realiseren dat ik mijn geluk veel te veel van anderen af liet hangen. Ik was altijd bezig voor anderen te zorgen. Het werd tijd om voor mezelf te gaan zorgen. Ik heb geleerd mijn emoties te accepteren en te uiten. Meer aandacht geven aan wie ik ben en wat ik voel. Aandacht voor mezelf betekent het uitspreken als ik ergens niet blij mee ben. Uiteraard heeft het wel een tijd geduurd voordat ik dit onder de knie had. Maar, inmiddels gaat het heel goed met mij!

Ik heb een baan met uitdaging waar ik volledig voor kan gaan. Ook ben ik weer verliefd. Ik heb een relatie met de liefde van mijn leven. Ik stop mijn gevoelens niet meer onder stoelen of banken. Ik voel me goed en gun mezelf het beste. In die zin dat ik me realiseer dat ik recht heb op liefde en dat ik er mag zijn. Kortom, ik ben gelukkig. Sizous dankjewel!
Willemijn P. 23-09-2010

sizous loopbaan keuzes

Na veel wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt. Ik start mijn eigen bedrijf. De periode voor mijn besluit kenmerkte zich door veel nadenken over de toekomst en de risico's die het opzeggen van een vaste baan en het starten van een eigen bedrijf met zich mee brengt. Van een periode van volmaakte zekerheid, naar een periode van complete onzekerheid.

Echter, voor het gepieker begon was er een periode van dromen en idealen. Een gevoel dat al heel lang schreeuwt om een eigen bedrijf. Een gevoel van vertrouwen in mijzelf en de wereld om mij heen, kracht, zelfbewustzijn, geluk en positiviteit.

Dit gevoel werd steeds sterker en deed mij beseffen dat ik een beslissing moest nemen. Waarop een periode van veel gepieker volgde. Haal ik die opdracht wel binnen, wat als het niet lukt. Kan ik dan mijn vaste lasten nog wel betalen. Wat als ik ziek wordt. Kortom heel veel gepieker. In deze periode had mijn ratio overduidelijk de overhand. Lange tijd heeft de ratio overheerst. Het gevoel is echter altijd sluimerend aanwezig geweest. Soms iets nadrukkelijker en soms bijna niet.

Het besef dat mijn gevoel mij nog nooit in de steek heeft gelaten en mijn ratio niet altijd de beste raadgever is, heeft mij een besluit doen nemen. Rationeel gezien had ik alle onzekerheden zo goed mogelijk afgedekt. Emotioneel gezien, was het tijd om weer dichter bij mezelf te komen en te vertrouwen op mijn gevoel. Deze balans tussen ratio en gevoel haalt het beste in mij naar boven.

Geloof me, dit is de beste beslissing die ik ooit heb genomen! Gevoel, ratio, optimistisch, zelfbewust en open voor alles wat op mijn pad komt. Dit ben ik. Ik ben gelukkig.
Irene D.15-09-10

sizous met vrienden

Ik ben gelukkig. Ik ben vooral heel erg gelukkig als ik samen met vrienden ben. Samen eten, samen lachen, samen een biertje drinken, maken mij gelukkig. Ik kan dan mezelf zijn. Humor, maar ook hele serieuze gesprekken met elkaar. Dat maakt het samen zijn zo bijzonder!
Paul Z. 10-08-2010

Gepubliceerd op: 1-5-2010