welke coach kies je

Belangrijk is dat je een coach kiest die bij je past. Je moet er een goed gevoel bij hebben. Er zijn heel veel coaches in Nederland. Het is dus moeilijk kiezen. Bekijk meerdere websites en voer minimaal twee intake gesprekken. Een opleiding is geen garantie voor een goede coach en het hebben van geen opleiding wil ook niet zeggen dat iemand geen goede coach is. Jouw gevoel en indruk van de coach zijn leidend.

Daarnaast is het doel waarvoor je een coach kiest belangrijk. Wat wil jij bereiken en welke coach kan jou hierbij helpen. Of een specifieke coach jou kan helpen bij jouw vraagstuk en/of leerdoelstelling, kan bijvoorbeeld blijken uit de website van de coach of het kan besproken worden bij het intake gesprek.

Een coach moet passen. Er moet een klik zijn tussen de coach en de coachee. Dat is dan ook de reden dat het intake gesprek zo belangrijk is. Tijdens het intake gesprek kan je vragen stellen aan de coach. Wat is voor jou belangrijk? Waar moet een coach voor jou aan voldoen? Kan de coach jou helpen bij jouw vraagstuk of leerdoelstelling? Hoe gaat de coach dit doen? Hoe ziet het coaching traject eruit? Is er een klik?

Gepubliceerd op: 28-12-2010