hoe werkt een coach

Ieder coaching traject begint met een intake gesprek. Tijdens dit gesprek leer je elkaar beter kennen. Bespreek je de verwachtingen over en weer en de werkwijze van de coach. Na afloop van dit gesprek besluiten de coach en de coachee of ze het coaching traject samen aan willen gaan.

Als coach en coachee besluiten samen een coaching traject aan te gaan, wordt een inschatting gemaakt van het aantal coach gesprekken dat nodig is. Ook worden het tarief, tijdspanne en eventuele andere zaken besproken. De coach legt een overeenkomst voor, waarin deze zaken zijn vastgelegd. De overeenkomst dient als duidelijkheid voor zowel de coach als de coachee. Gemiddeld zijn tussen de twee tot tien coach gesprekken nodig. Je kan met de coach afspreken dat je wekelijks, of bijvoorbeeld maandelijks samenkomt.

De coachee brengt een vraagstuk of leerdoelstelling in. Het vraagstuk of de leerdoelstelling is de reden dat de coachee op zoek is gegaan naar een coach. Een vraagstuk kan bijvoorbeeld zijn ""Hoe vind ik een baan die ik leuk vind?". Een leerdoelstelling kan bijvoorbeeld zijn "Hoe leer ik beter met mijn boosheid om te gaan?". Een coach helpt je bij het vinden van de oplossing van jouw vraagstuk of bij het behalen van jouw leerdoelstelling. In het eerste voorbeeld zal de coach je helpen te ontdekken wat je leuk vind en waar je goed in bent. Daarnaast zal de coach je ondersteunen bij het vinden van een leuke baan. In het tweede voorbeeld zal de coach je helpen te onderzoeken waar jouw boosheid vandaan komt en hoe je op een goede manier met deze boosheid om kan gaan of zelfs de boosheid kan verminderen.

De coach helpt de coachee bij zijn vraagstuk of leerdoelstelling door de coachee meer inzicht te laten krijgen in zichzelf en zijn leven. Dit doet de coach door middel van het stellen van vragen, luisteren en het geven van feedback. Een coach kan ook confronteren. De coach ondersteunt en kan tips en tools geven. De coach doet een beroep op de creativiteit en vindingrijkheid van de coachee. Het is de coachee die uiteindelijk het antwoord in zichzelf vindt. De coach doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de coachee. De coach kan ook "huiswerk" meegeven. Oefeningen of opdrachten die je tussen de coaching gesprekken door kunt doen.

Om te leren en ontwikkelen is een gevoel van "echt willen", een gevoel van "noodzaak om te ontwikkelen" bij de coachee essentieel. Alleen als je echt wil leren en ontwikkelen, zal je ook leren en ontwikkelen. Dit is de eigen verantwoordelijkheid van de coachee. Verwacht dan ook niet dat de coach alle problemen oplost. Het is de taak van de coach om jou te helpen zelf je problemen op te lossen, het antwoord te vinden of inzicht te krijgen. De coach ondersteunt je hierbij.

De coach helpt jou, je werk en leven meer bewust in handen te nemen, te leren uit je ervaringen, interacties met anderen beter te begrijpen, inzicht te krijgen in waar het echt om gaat, je gedachten en gevoelens beter te begrijpen, blokkades te verkleinen, diverse oplossingsroutes te verkennen, je plannen verder te concretiseren en vanuit je kracht te werken en te leven.

Gepubliceerd op: 28-12-2010