wat is een goede relatie

Wat betekent een goede relatie? Het hebben van goede relaties met andere mensen is essentieel voor ons welbevinden en geluk. Mensen waar we van houden en om wie we geven maken ons gelukkig. Het verrijkt ons leven. Relaties met vrienden, familie, partners, kinderen, collega's en ga zo maar door zijn "food for the soul". We hebben relaties nodig om liefde te kunnen ervaren.

Het is heel belangrijk om tijd en energie in onze relaties te investeren. Een relatie moet je niet als vanzelfsprekend beschouwen. De momenten die we met onze geliefden, vrienden en anderen beleven, zijn momenten van reflectie, liefde en solidariteit. Het voelt goed, vertrouwd en veilig. Bovenal zijn het momenten van geluk.

Wat is een goede relatie? Uiteraard verschilt dit per soort relatie. Je stelt andere eisen aan een relatie met een collega, dan aan de relatie met een vriend. Een goede relatie is gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect. Eerlijkheid, integriteit en openheid staan in iedere relatie centraal.

Goede relaties zijn dierbaar. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Houden van is de essentie van het leven. Het is geluk in de meest pure vorm.

Jouw virtuele coach

Gepubliceerd op: 1-11-2010