happier

Het boek van de boekenclub is "Happier". Het boek Happier is geschreven door Tal Ben-Shahar, voormalig positieve psychologie docent aan de Harvard universiteit. Zijn colleges waren erg populair onder de studenten, waarschijnlijk omdat ze toepasbaar waren in het leven van de studenten zelf. Het boek beschrijft eigenlijk de basis van deze colleges, op een toegankelijke manier.

Het eerste deel van het boek beschrijft wat geluk is en waarom het belangrijk is. Het tweede behandelt het praktisch toepassen van geluk in je eigen leven. Het derde bevat korte hoofdstukken met tips voor een gelukkiger leven. Door het hele boek zijn er oefeningen en dingen om over na te denken, die kunnen helpen bij een gelukkiger leven.

Tal Ben-Shahar deelt mensen op in vier groepen. Iemand behoort tot een groep als hij de meeste tijd in die categorie valt:

•Rat-racer: is enkel toekomst gericht. Werkt naar een doel waarvoor huidige geluk moet wijken.

•Hedonist: is enkel op het nu gericht. Zoekt pleziertjes, ontwijkt pijn en denkt niet aan de consequenties voor de toekomst.

•Nihilist: heeft gelukkig zijn, zowel nu als in de toekomst, opgegeven.

•Geluk: Werkt aan gelukkig zijn in het nu alsmede in de toekomst. Verwacht niet continue gelukkig te zijn, maar over het geheel wel.

Het boek is leuk om te lezen. Het geeft inzicht in wat geluk is en hoe je het kunt bereiken. Dit boek is een echte aanrader voor eenieder die gelukkig wil zijn, blijven of worden.

Klik op de volgende link om het boek te bestellen:

Veel leesplezier

Jouw virtuele coach

Gepubliceerd op: 20-4-2011