emotionele intelligentie

De psycholoog Daniel Goleman heeft de wereld verrijkt met zijn boeken over het belang van ons emotionele abc. Emotionele intelligentie, zijn bestseller uit 1996, verkocht wereldwijd meer de 5 miljoen exemplaren. In heldere en begrijpelijke taal verklaart Goleman zijn theorie over het grote belang van EQ, het 'emotiequotient'.

Hij laat zien dat emotionele vaardigheden, veeleer dan rationele, van doorslaggevend belang zijn voor succes in werk en relaties en voor ons lichamelijk welbevinden. Emotionele intelligentie verscheen in 25 talen. Goleman is verbonden aan Harvard University en hoofdredacteur van Psychology Today. Hij schrijft regelmatig artikelen voor The New York Times.

Alles wijst erop dat we kinderen het emotionele ABC moeten leren, de fundamentele vaardigheden van het hart. Vandaag de dag is het de neurowetenschap die ervoor pleit om de emoties serieus te nemen. Het wel of niet slagen in de maatschappij wordt vaak bepaald door de vaardigheden die emotionele intelligentie heten. Zelfbeheersing, geestdrift en doorzettingsvermogen en het vermogen om jezelf te motiveren. Dit boek laat zien dat je deze vaardigheden kinderen kunt bijbrengen.

Het boek leest makkelijk en is een aanrader voor mensen die meer willen weten over emoties en hoe de hersenen in dit opzicht werken. Het is een boeiend, leerzaam en indrukwekkend boek.

Klik op de volgende link om het boek te bestellen "emotionele intelligentie"

Gepubliceerd op: 22-11-2010